Řešení pro rodinný dům, který obývá invalida

Máte rodinný dům, ve kterém máte několikery schody nebo schodiště? Na tom by nebylo nic neobvyklého, pokud jsou všichni, kdo v domě bydlí schopni pohybu a jsou plně mobilní. Může se ale stát, že některý člen rodiny utrpí úraz a rázem se stane imobilní a neschopný pohybu.

A co teď? Jak s takovým člověkem zdolat všechny ty schody ve vašem domě, a hlavně bezpečně bez následků na zdraví. Pokud řešíte problém, že byl třeba některý člen z vaší rodiny dočasně upoután na invalidní vozík a vy máte všude v domě schody, tak vás napadne otázka, jak tuto situaci řešit. Přenášet invalidní vozík neustále do schodů a ze schodů a následně i nechodící osobu je poněkud namáhavá a zdlouhavé. Tato situace má ovšem velice jednoduché a praktické řešení v podobě speciální pomůcky pro invalidy.

Řešením, které vám nabízíme a které vám uleví od těchto starostí a usnadní pohyb s invalidní osobou po vašem domě, je schodolez. Nabízíme vám dva typy – pásový se speciálními pryžovými pásy, který je přenosný, takže ho můžete využívat i mimo domov v místech, které nejsou bezbariérové. Jednoduše ho dáte do kufru auta spolu s invalidním vozíkem a můžete vyrazit třeba po úřadech, na kontrolu k lékaři nebo na nákupy, a to bez obav, jak byste zdolali případné schodiště. Druhým typem je kolečkový schodolez, který je vhodný na úzká nebo strmá schodiště. Tento typ můžete také prakticky uložit do kufru vašeho vozu, dá se velice snadno a rychle rozložit na několik částí a nezabere tak v kufru vašeho auta tolik místa. Oba tyto typy schodolezu jsou velice bezpečné a snadno se s nimi zachází. Oba typy mají nabíjecí baterie a vydrží na jedno nabití poměrně dlouhou dobu.

Vyřešte pohyb imobilní osoby na invalidním vozíku prakticky pomocí této pomůcky. Ušetříte si tím spoustu času i námahy.